Wij, Frida Kahlo

Het is de dag voor de avond van de opening van de eerste overzichtstentoonstelling van de Mexicaanse schilderes Frida Kahlo. Haar ziekte en de haast ondraaglijke pijnen kluisteren haar aan het bed.

Door de dialoog tussen Frida en haar alter ego Kahlo  krijgen we een beeld van de vrouw achter de beroemde kunstschilder Frida Kahlo.

Frida’s leven wordt volgens Kahlo beheerst door twee ongelukken. Het eerste is veroorzaakt door een bus. Het tweede door Diego met wie ze tweemaal getrouwd was. (De laatste maal ondermeer onder de conditie van zijn kant dat ze nooit meer het bed zouden delen.) In beide gevallen werd ze ‘vastgepind als een van je zeldzame vlinders in mooie glazen kastjes.’

Frida begint de moed om te leven te verliezen. Kahlo verzet zich tegen die houding. Naar aanleiding van de vraag of ze wel of niet naar de openingstentoonstelling gaan, ontstaat een keiharde confrontatie. Frida wil thuisblijven ‘schitteren door afwezigheid.’ Maar Kahlo wil gaan. Uiteindelijk ………………

 

Cast: Kathleen Blockx, Iris Vandael, Hans Pauwels

Auteur: Cocky van Bockhoven

Bewerking tekst: Kathleen Blockx, Hans Pauwels

Regie: Hans Pauwels

 

TRY OUTS voorzien najaar 2018

Heb je interesse? Meld je hier aan dan houden we je op de hoogte van de data !

 

PUUR!

Het zoontje van een stel (van wie de namen nooit genoemd worden) sterft nadat hij uit het raam van een appartement is geklommen, terwijl zijn ouders de liefde bedrijven in een andere kamer. De vader lijkt het verlies redelijk goed te kunnen verwerken, maar de moeder kan niet omgaan met haar verdriet en belandt al snel in het ziekenhuis. Gezien zijn achtergrond als therapeut denkt haar man haar echter beter te kunnen behandelen en haalt haar weg uit het ziekenhuis. In zijn zoektocht naar de oorsprong van de angsten van zijn vrouw, neemt hij haar mee naar Eden, een plek in het bos waar ze het afgelopen jaar met haar zoontje een tijd heeft doorgebracht in een soort jachthut. Hoe langer ze samen in het bos blijven, hoe hoger de spanning tussen de twee geliefden oploopt en hoe sterker de primordiale gevoelens van lust en woede hen overnemen.

Cast: Iris Vandael, Hans Pauwels

Auteur: Lars von Trier

Bewerking tekst: Iris Vandael, Hans Pauwels

Regie: Hans Pauwels

 

TRY OUTS voorzien in 2019