Wij, Frida Kahlo

zigeuner van 9 tot 5

Een coproductie van De Werkplaats vzw en Karakter Collectief  i.s.m. Cc Merksem

In het stuk Zigeuner van 9 tot 5 vertolkt Hans Pauwels drie personages: zichzelf, de verteller en de zigeuner. In deze monoloog met de allure van een standup komedie speelt en jongleert hij met de regels van het theater die hij summier en concreet analyseert. Daarnaast toont hij een obsessie met cijfers, tijd en jazz die in de stukken van Paul Clark constanten zijn.

Paul Clark is een auteur, performer, mimespeler en danser die in zijn stukken met de ernst en de bezetenheid van een boekhouder structuur in het leven probeert aan te brengen om telkens weer te beseffen dat hij daarin faalt.

Hij is een subtiele komiek, een meester in het tonen van beheerste verdwazing. De aantrekkingskracht van zijn voorstellingen schuilt in het ontbreken van elke vorm van pose en koketterie. Hij formuleert helder en zorgvuldig en neemt daar alle tijd voor. Hij wekt steeds de indruk dat hij niet op tijd is uitgekomen zijn onderwerp af te maken. Maar met zijn onnadrukkelijke, laconieke humor geraakt hij met alles weg.

In deze verdwazing zoekt Hans Pauwels zijn weg om te komen tot een hilarisch, maar toch diep menselijke voorstelling die het publiek geen moment rust gunt.

Spel: Hans Pauwels 

Auteur: Paul Clark

Bewerking tekst: André Lefèvre

Regie: André Lefèvre

Assistent: Nancy Indeherberg

Datum: 1 en 2 februari 2019